19/07/2019

У оквиру Фестивала младих умјетника Црне Горе, који је уврштен у програм „Беранског културног љета“, у петак 19. јула 2019. године у 20 сати на сцени Центра за културу у Беранама, гостује Краљевско позориште Зетски дом, које ће извести представу „Капитал“ Андреша Урбана.
Ријеч је о првој балканској драматизацији „Капитала“, најважнијем дјелу њемачког економисте и филозофа Карла Маркса. 
Глумачки ансамбл чине студенти Факултета драмских умјетности –Цетиње, из класе професора Бранислава Мићуновића; Јелена Лабан, Јелена Шестовић, Стеван Вуковић и Павле Прелевић.Редитељ Андраш Урбан,који потписује и адаптацију и визуелни идентитет представе, сматра да управо овако младим људима припада бунт, да уз панк звук, пуним гласом говоре јасно и невосмослено. Драматуршкиња представе је Ведрана Божиновић, музику потписује Ирена Поповић Драговић.

У суботу 20. јула 2019. године, у 20 30 на сцени Центра за културу Црногорски оркестар младих академских музичара ће одржати концерт. Композитор је Миливоје Пићурић а солисти Игор Пејовић-виолина, и Андрија Јововић –клавир. За обје вечери у оквиру Фестивала младих умјетника ЦГ, улаз је слободан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *