09/05/2023

Андријана, Валентина и Јанко најбољи на Литерарном конкурсу

Андријана Фемић, матуранткиња ССШ „Вукадин Вукадиновић“,побједница је овогодишњег литерарног конкурса на тему „Дубоке воде су мирне“. Друго мјесто припало је Валентини Кубуровић, ученици Гимназије „Панто Малишић“, док је трећи био Јанко Бабовић, ученик Средње мјешовите школе из Андријевице.

По оцјени стручног жирија, који су чинили Милица Мимовић, професорка српског језика и уредница часописа „Токови“, Мила Зечевић и Велимир Ралевић, пјесници, међу десет најбољих учесника конкурса нашли су се Даринка Ђукић и Нађа Вучевић, ученице Средње мјешовите школе из Андријевице, као и Јован Кнежевић, Елена Ђукић, Николина Делевић, Сара Јоксимовић и Алекса Јаничић из Гимназије „Панто Малишић“.

Свим награђеним ученицима, поред диплома уручене су књиге и чланске карте библиотеке.

У име организатора, ЈУ Центар за културу и  Народне библиотеке „Др Радован Лалић“, награђене ученике, њихове родитеље и менторе поздравила је Марија Иритано, библиотекарка, која је уједно била и  водитељка програма. Она је нагласила да ће три најбоља рада бити објављена у сљедећем броју часописа „Токови“, чији је издавач ЈУ Центар за културу Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *