29/02/2024

Центар за културу и Народна библиотека и ове године реализују пројекат „Прочитај књигу“

У циљу популаризације читања, формирања раних читалачких навика и развијања љубави према писаној ријечи, ЈУ Центар за културу и Народна библиотека „Др Радован Лалић“, у оквиру пројекта под називом „Прочитај књигу“  по други пут додјељују годишње бесплатне чланске карте ученицима од првог до петог разреда основне школе са подручја општине Беране, који посјете библиотеку.

Иако је све чешћа употреба савремених технологија допринијела маргинализацији библиотека и књига, неоспоран је значај који библиотеке имају у образовном процесу и подстицању и промоцији читања.

Реализацијом пројекта „Прочитај књигу“, нашим најмлађим суграђанима указаћемо на значај и улогу библиотеке у њиховом даљем образовању. Упознаћемо их са радом и историјатом наше библиотеке и могућностима које им пружа.

Увођење најмлађих у свијет књига и читања допринијеће развијању писмености, способности комуникације и изражавања мисли у говорном и писаном облику.  У плану је и одржавање тематских радионица и дјечијих програма, који ће пратити интересовања и потребе дјеце.

Пројекат „Прочитај књигу“ трајаће до краја школске 2023/2024 године.

Више информација  можете добити позивом на телефон 051/234-220. Контакт особа библиотекарка Марија Иритано.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *