24/05/2019

Данас је у Беранама свечано отворена IV Смотра драмског аматерског стваралаштва „Позоришне чаролије“

У организацији ЈУ Центар за културу, данас је у Беранама свечано отворена IV Смотра драмског аматерског стваралаштва за дјецу и младе под називом „Позоришне чаролије“. Почетак Смотре свечано су означили полазници ЈПУ „Радмила Недић“, са представом „Изгубљена лутка“. 

Као гости Смотре, наступили су Дамјан Пајковић, корисник Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју, Нина Радуновић и Филип Дубак, ученици школе за Основно музичко образовање и Велимир Ралевић, дјечији пјесник.

Током тродневног трајања Смотре, најмлађој беранској поблици представиће се драмске секције из пет основних и три средње школе. Данас су наступили ученици ОШ „Владислав Рајко Кораћ“ из Штитара са представом „Пепељуга“, као и драмска секција ОШ „Вукашин Радуновић“ који су извели представу „Беранска свакодневница“.
Други дан Смотре резервисан је за ученике ОШ „Полица“. Они ће наступити у 10 часова са представом „Пријатељи су као звезде“. Према програму смотре, термин од 12 часова резервисан је за ученике ОШ „Доња Ржаница“ и њихову представу „Модерна бајка“, а у 14 часова драмска секција ОШ „Радомир Митровић“ извешће представу „Знаш ли ти ко је мој тата“.

Смотра драмског аматерског карактера је такмичарског карактера, тако да ће жири у чијем је саставу Велимир Ралевић, Марија Иритано и Александра Вељић, одабрати најбољу представу, глумце, костиме, сценографију, као и глумачку бравуру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *