07/04/2023

„Дани умјетности“ по други пут у Беранама

„Дани умјетности“, културни фестивал у организацији Нађе  Дабетић, Општине Беране и Јавних установа  Центар за културу и Полимски музеј, одржаће се од 09. – 12.04.2023. године. Ова манифестација се у нашем граду одржава другу годину заредом, а има за циљ промоцију културног стваралаштва младих умјетника из Берана.

Током четири дана трајања фестивала имаћемо прилику да уживамо у музичкој, ликовној умјетности и поезији. За почетак ће у сали Центра за културу, у недјељу, 9.априла у 19 часова бити уприличен реситал у извођењу Александре Трифуновић, контрабас и др ум.проф. Сенке Симоновић, клавир.

Другог дана фестивала, 10. априла у 19 часова, у Галерији „Никола и Угљеша Поповић“ биће отворена изложба на којој ће своје радове представити Никола Балевић, Јелена Јолић, Јована Вуковић, Сашка Бојић и Јулија Јоксимовић.

У уторак, 11. априла у 19 часова у сали Центра за културу одржаће се концерт Музичке школе из Берана.

Посљедњег дана фестивала, 12. априла у 19 часова, у сали Центра за културу биће одржано књижевно вече Кристине Бабић, под називом „Ово сам ја“, на којој ће гост вечери бити Денис Сушица, клавир.

Умјетнички организатор фестивала је Нађа Дабетић, наша Беранка, мултиталентована умјетница, тренутно на студијама контрабаса на Музичкој академији у Нишу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *