10/05/2024

Даринка, Андрија и Сташа најбољи на Литерарном конкурсу

Побједница овогодишњег Литерарног конкурса на тему „Имам ли храбрости да сањам“ је Даринка Рачић, ученица Гимназије „Панто Малишић“. Друго мјесто припало је Андрији Драговићу, из исте школе, док је трећа била Сташа Секулић , ученица ССШ „Вукадин Вукадиновић“.

По оцјени жирија, који су чинили Сања Раковић, професорка књижевности и библиотекарка у ОШ „Радомир Митровић“, Весна Бабовић и Велимир Ралевић, чланови колектива Центра за културу, међу десет најбољих учесника конкурса нашли су се Јанко Бабовић, Марија Фолић и Ива Дубак (Средња мјешовита школа Андријевица), Марија Ћурчић ( ССШ „Вукадин Вукадиновић“), као и Јована Рмуш и Нађа Цимбаљевић (Гимназија „Панто Малишић“) и Андреа Гојковић (СМШ „Др Бранко Зоговић).

Свим награђеним ученицима, поред диплома уручене су књиге и чланске карте библиотеке.

Три најбоља рада биће објављени у сљедећем броју часописа „Токови“ чији је издавач ЈУ Центар за културу Беране. Ова установа и Народна библиотека „Др Радован Лалић“ организатори су Литерарног конкурса и књижевне вечери коју је водила Марија Иритано, библиотекарка.

 Као гости програма наступили су Илан Скендеровић, Искра Бошковић и Хена Краснић, ученици Школе за основно музичко образовање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *