27/05/2024

Државна смотра рецитатора девети пут по реду у Центру за културу

ЈУ Центар за културу Беране, под покровитељством  Општине  Беране,  организује IX Државну смотру рецитатора Црне Горе  06. jуна  2024. године у 13 часова. Овај пројекат  до сада је суфинансирало  Министарство културе и медија  путем конкурса „Развој културе на сјеверу Црне Горе“, те  вјерујемо да подршка неће изостати ни ове године.

         На овој манифестацији у Центру за културу у Беранама, представиће се побједници општинских смотри  рецитатора из свих црногорских градова, ученици основних и средњих школа и говорити најљепше стихове домаћих и свјетских пјесника које су одабрали.  Такмичење се одвија у три узрастом одређене категорије, а најбољи такмичари биће и награђени.

       У ревијалном дијелу програма наступиће ученици Школе основног музичког образовања из Берана,  ученици ОШ „Доња Ржаница“ одиграће позоришну  представу  „Башта сљезове боје“, а наступиће и малишени из ЈПУ „Радмила Недић“. Државну смотру рецитатора званично ће отворити Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине Беране.

        Уредница и модераторка програма је Горица Ћулафић, која је и ауторка овог пројекта. Током боравка у Беранама, учесници IX  Државне смотре рецитатора ће обићи Спомен – кућу Војводе Гавра Вуковића.

         Ова манифестација његује пјесништво, заједништво, литературу, културу говора и умјетничко казивање поезије и повезује младе  талентоване људе из Црне Горе на најљепши могући начин.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *