22/11/2023

Едукативна представа за дјецу „Здрав к’о Здравка“

                У уторак, 28. 11. 2023. године  у 11 сати  на сцени Центра за културу у Беранама, биће изведена позоришна луткарско – драмска, интерактивна представа за дјецу „ЗДРАВ К’О ЗДРАВКА’.

               Ријеч је о ауторском пројекту награђиваних драмских умјетница:  Бранке Фемић – Шћекић,  Катарине Крек и Јелене Симић, који  је подржала  Свјетска здравствена организација у сарадњи са Министарством здравља Црне Горе,  уз финансијску подршку Владе САД,  у циљу промоције програма имунизације   у Црној Гори.

            Употреба драмског метода у образовању је све присутнији начин едукације дјеце о различитим темама. Комбинујући различита  драмска средства, текст у рими, драмску игру, пјесму и музику, настала је занимљива прича о заљубљеним ћелијама Здравки и Имуну, чију љубав кваре зли Вируси. Имун добија рецепт да ојача свој имунитет уз помоћ  вакцине Ђине  и да спаси своју вољену Здравку.

            Представу ће организовано испратити ученици првог разреда основних школа из Берана у сарадњи и договору између Центра за културу и управа школа.

Улаз је бесплатан.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *