24/02/2020

Филм „Тежина ланаца 3“ премијерно у Беранама

Филм „Тежина ланаца 3“, најновије остварење српско-канадског режисера и продуцента Бориса Малагурског, биће премијерно приказан у Центру за културу у Беранама у понедељак 2. марта 2020. године у 19 часова. На пројекцији филма присуствоваће и редитељ Борис Малагурски, који ће разговарати са публиком у беранском биоскопу.

Трећи дио ове контраверзне трилогије „Тежина ланаца 3“  објашњава како војно-индустријски комплекси, моћне корпорације и политичке интересне групације, угрожавају наше здравље и голи опстанак, фокусирајући се на примјер Србије и других држава. Филм на заобилази економски притисак неолибералног поретка у свијету, који се у јурњави за профитом, не осврће на негативне еколошке и климатске последице.

Штетност генетски модификоване хране, осиромашеног уранијума и нови модели пољопривредних програма (које је аутор снимио на Куби) теме су филма који публика са нестрпљењем очекује.

Због важности и значаја ове теме за све нас, пројекција филма „Тежина ланаца 3“ у Центру за културу у Беранама, биће бесплатна за публику.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *