07/06/2019

Ивона, Петар и Софија најбољи на VI Државној смотри рецитатора

Најбољи млади рецитатори из 19 црногорских градова, њих 55, побједници школских и општинских такмичења, наступили су  у Центру за културу у Беранама, на VI Државној смотри рецитатора.

Отварајући ову манифестацију, Новица Обрадовић, предсједник СО Беране истакао је да наша општина велику пажњу поклања младим талентованим људима и да зато Државну смотру рецитатора подржавају од прве године постојања.

  • Уз најљепше одабране стихове, младост и таленат, на „Светим водама Лима“, данас нам чините част својим присуством. Желим да се пријатно осјећате у нашем граду, да уживате током боравка, уз поезију коју ћете дијелити са нама, да будете успјешни и да  са најљепшим емоцијама одете из Берана, али и да нам опет дођете – казао је Обрадовић.

Жири у саставу Драган Рачић, глумац ЦНП – а, Љерка Петковић, професорица књижевности и Велимир Ралевић, књижевник одабрали су најбоље у три категорије.

У категорији од I – V разреда основне школе прво мјесто освојила је Ивона Гарчевић из Никшића, друго Ума Дураковић из Бара, док је трећи био Марко Кашћелан са Цетиња.

Петар Влаховић из Подгорице освојио је прву награду у категорији средњи узраст од VI – IX разреда. Другу награду подијели су Лука Самарџић из Котора и Даринка Ђукић из Андријевице. Никшићанки Анђели Миловић припала трећа награда.

У категорији средњих школа прва награда отишла је у руке Софије Савић из Пљеваља. Другу награду освојила је Шејла Хуремовић из Петњице, а трећу Данило Шеваљевић из Тивта.

Поред диплома које су добили сви учесници Смотре, најбољим рецитаторима уручене су  новчане награде и књиге.

У програму који је водила Горица Ћулафић, уредница културно умјетничких програма наступили су ученици ОШ „Радомир Митровић“, Школе за основно музичко образовање и полазници ЈПУ „Радмила Недић“.

Организатор шесте Државне смотре рецитатора је ЈУ Центар за културу, под покровитељством Министарства културе у Влади Црне Горе и Општине Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *