01/07/2024

Изложба слика Радуна Марсенића

Изложба слика академског сликара Радуна Марсенића – Марса, биће отворена у Спомен кући војводе Гавра Вуковића у уторак, 2. јула 2024. године у 20 сати, у организацији ЈУ Центар за културу Беране.

            Радун Марсенић- Марсо рођен је 1961. године у Беранама. Дипломирао је на Факултету ликовних умјетности на Цетињу у класи проф. Смаила Караила.Члан је Удружења ликовних умјетника Црне Горе, Ликовног клуба „Кула“ из Рожаја и Санџачког удружења ликовних умјетника из Новог Пазара.  Ради као професор ликовне умјетности  у  ЈУОШ „Радомир Митровић“ у Беранама.

             Самосталне изложбе имао је у Рожајама, Бијелом Пољу, Тивту, Херцег Новом, Беранама, Пљевљима, Мојковцу, Подгорици и Колашину.  Учествовао је и на   бројним колективним изложбама као и ликовним колонијама у земљи и иностранству. На Интернационалној ликовној колонији у Самсуну (Турска) 2009. године освојио је прву награду за најбољу слику.

            Слике Радуна Марсенића-Марса, нашег  завичајног сликара, биће изложене у Спомен кући војводе Гавра Вуковића, наредних 20 дана у оквиру манифестације „Беранско културно љето 2024.“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *