24/05/2019

Изведена представа „Не почињи“

Ученици драмско – рецитаторске секције Основне школе „Ристан Павловић“ из Пљеваља, данас су у сали Центра за културу извели представу „Не почињи“. Аматерска представа је адаптација драмског текста „Недостајем сама себи“ ауторке Ђурђе Лили, а у режији професорице Слађане Шкриван.

Према ријечима Милице Секулић, из Канцеларије за младе и превенцију наркоманије и болести зависности из Пљеваља, представа на сликовит начин приказује све проблеме са којима се млада особа суочава конзумирањем дрога.

– Кроз представу пратимо живот средњошколке Јелене, дјевојке пуне туге и бијеса због развода својих родитеља. Дјевојке која је изабрала погрешан пут, која је свој спас пронашла у дрогама и своје слободно вријеме проводи са „чудним типовима“ – казала је Секулић, истичући да кроз ову представу пратимо њену борбу, напоре и жељу да се врати на прави пут.

Христина Живковић, Ивана Миликић, Лука Вуковић, Сара Вуковић, Драган Џогаз, Данило Остојић, Јелена Терзић и Рамо Шабановић овом представом су послали поруку да је дрога зло и да је не треба узимати без обзира на животна искушења.
Извођењу представе присуствовали су ученици осмих разреда основних школа из наше општине.

Организатор представе у Беранама је општинска Канцеларија за превенцију наркоманије у сарадњи са ЈУ Центар за културу и основним школама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *