09/03/2023

Концерт ансамбла „Union music“

             Ансамбл „Union music“, извешће концерт на сцени Центра за културу у Беранама у понедељак, 13.марта 2023.године у 19 часова.

             Квинтет „Union music“ оформљен је 2022.године са намјером да публици на нашим просторима приближе музику XX  и XXI вијека, изводећи дјела црногорских, руских и украјинских композитора.

          Овај ансамбл чине реномирани умјетници: Надежда Артманова– прва виолина, рођена у Кијеву, дипломирала на Московском конзерваторијуму, затим Марија Ђурановић – друга виолина, рођена у Подгорици, завршила Музичку академију на Цетињу гдје је и магистрирала у класи професора Вујадина Кривокапића. У ансамблу „Union music“ наступају још и Мирјана Јовановић из Котора, која је дипломирала виолу на Музичкој академији на Цетињу и чланица је Црногорског симфонијског оркестра, Дмитри Прокофиев – виолончелиста, рођен у Москви, дипломирао на Московском конзерваторијуму, магистрирао у класи свјетски познате виолончелисткиње Наталије Гутман и Алексеј Курбатов – пијаниста и врло познат композитор млађе генерације. Предавао је на Московском државном конзерваторијуму до 2022.г. када долази у Црну Гору. Симфонијске и камерне композиције Курбатова изводе се широм свијета.

          Улаз је слободан и позивамо вас да искористите могућност и уживате у концерту реномираних умјетника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *