16/05/2024

Концерт Данила Ђокића и Нађе Дабетић

У сали Центра за културу синоћ је у склопу фестивала „Дани умјетности“ одржан концерт класичне музике на којем су наступили Данило Ђокић ( клавир) и Нађа Дабетић (контрабас).

Љубитељи класичне умјетности имали су прилику да чују дјела Шошанима, Кусевитског, Баха, Гершвина и Ботезинија.

На почетку концерта присутне је, у име организатора фестивала „Дани умјетности“ поздравила Тамара Кењић, директорка Центра за културу. Она је истакла да се овим фестивалом даје прилика младим, талентованим умјетницима да своје идеје, емоције и визије преточе у стварност и подијеле их са публиком.

„У данашњем свијету, гдје су умјетност и креативност  кључни фактори који обликују нашу културу и друштво, важно је подржати и промовисати младе таленте. Овај фестивал представља прилику да се оснаже млади умјетници, да се охрабре да наставе свој пут ка остварењу снова, али и да се препозна њихов значај у стварању бољег и богатијег свијета“ – казала ке Кењић уз захвалност Нађи Дабетић,умјетничкој организаторки фестивала чија идеја већ трећу годину окупља младе умјетнике.

Водитељка програма била је Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу.

Фестивал „Дани умјетности“ завршава се вечерас изложбом радова малишана ЈПУ „Радмила Недић“ која носи назив „Ко смо ми и како се осјећамо поред вас“. Изложба ће бити отворена у Галерији „Никола и Угљеша Поповић“ у 19 часова.

Фестивал организује Општина Беране посредством Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО, Јавне установе Центар за културу и Полимски музеј , у сарадњи са Нађом Дабетић, умјетничком организаторком.

Циљ фестивала је промоција културног стваралаштва младих умјетника из Берана. Поред њих, представљају се и други умјетници из Црне Горе и Србије. Музички извођачи, писци, пјесници, сликари, кроз свој умјетничи рад, знање и искуство дају огроман допринос фестивалу.

             

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *