04/07/2024

Концерт дуа „Аrco“ – Нађа Дабетић и Данило Ђокић

          У оквиру „Беранског културног љета 2024.“ у организацији ЈУ Центар за културу Беране, концерт  дуа “Аrco“  на коме ће се представити  умјетници  Нађа Дабетић (контрабас) и Данило Ђокић (клавир) заказан је за уторак, 9. јул 2024. године у 20 часова, у беранском Центру за културу.  

       Нађа Дабетић рођена је у Беранама 2000. године, гдје је завршила и основну школу као и Школу основног музичког образовања. Након тога уписује Умјетничку школу за музику и балет „Васа Павић“ у Подгорици, као музички сарадник и музички извођач-контрабасиста. Дипломирала је на Факултету уметности у Нишу у класи мр проф. Љубинка Лазића.Тренутно је на мастер студијама у Новом Саду у класи мр проф. Ивице Марушевића и на програму је стручног оспособљавања као асистент у настави оркестра на Музичкој академији на Цетињу. Чланица  је симфонијског оркестра Академије, са којим редовно наступа у Новом Саду и  Цетињу. Умјетничка организаторка  је фестивала „Дани умјетности“ који се одржава у Беранама  већ три године.

         Данило Ђокић рођен је 1999. године у Новом Пазару. Средње музичко образовање стекао је   је у Музичкој школи “Стеван Мокрањац“ у Краљеву. Студије клавира завршио је на Факултету уметности у Нишу у класи ред. проф. мр Драгослава Аћимовића. Током студија био је стипендиста  града Новог Пазара и добитник стипендије „Доситеј“. Мастер академске студије завршио је у истој класи 2023. године. Запослен је у ОМШ  “Миленко Живковић“  у Параћину , као наставник корепетиције.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *