01/07/2024

Концерт гудачког квартета „Консонанца“

                 Концерт гудачког квартета „Консонанца“ у оквиру „Беранског културног љета2024“ у организацији ЈУ Центар за културу Беране, заказан је за  четвртак,  4. јул 2024. године. у 20 часова, а улаз је слободан.

                  Чланови овог квартета су акдемски  умјетници. Слађана Мијовић – прва виолина рођена је у Крушевцу 1993.године. Дипломирала је на Факултету музичке уметности у Београду у класи проф. Марије Мисите.  Слађана је концертмајстор Црногорског камерног оркестра.

                  Душан Обреновић – друга виолина, рођен је 1997. године  на Цетињу. Завршио је  мастер академске студије  на Академији уметности у Новом Саду у класи професора Мирослава Павловића, првог концертмајстора Београдске филхармоније,  а 2022. године уписао  докторске студије  у класи проф. Михаила Будинског. Од  2021.године засновао је  радни однос на Универзитету Црне Горе -Музичкој академији на Цетињу, као сарадник у настави за област извођачке умјетности.

                 Mирјана Јовановић (виола), рођена је 1984.године у Котору. Дипломирала је виолу 2008.године на Музичкој академији на Цетињу у класи проф. Величковића. Тренутно је на мастер студијама на Музичкој академији на Цетињу у класи проф. Мише Беризинског.

                 Четврта чланиница квартета је Олесја Анаковскаја (виолончело), од 7 година почела да учи виолончело у Дјечијој музичкој школи Гнесин. Московски конзерваторијум уписла је 1998. Године, а затим и постдипломске студије Московског конзерваторијума у класи проф. М. К. Чајковске. Од 2003. године чланица је квартета Руског националног оркестра са којим је гостовала у више од 40 земаља свијета.

 Дјелима  Сергеја Рахмањинова и Лудвига ван Бетовена квартет „Консонанца“ представиће се на сцени Центра за културу, публици у Беранама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *