15/07/2020

Концерт класичне музике без присуства публике

У оквиру Беранског културног љета, концерт класичне музике, заказан за сриједу, 15. 07. 2020. г, одржаће се без присуства публике, а ви га можете пратити од наредног дана на јутјубу и фејсбук страници Центра за културу Беране, који је и организатор овог програма.

На концерту ће наступити Анђела Јовићевић Брајовић (сопран) која је основну и средњу музичку школу „Васа Павић“ завршила у Подгорици, у класи проф. Марине Цуце Франовић – одсјек соло пјевање. Дипломирала је и мастер студије завршила на Музичкој академији Универзитета у Источном Сарајеву у класи проф. мр Сање Остић. Иза себе има запажене наступе и награде на интернационалним и државним такмичењима и више солистичких концерата у земљи и региону. Мастерклас је похађала код еминентних професора: Милице Стојадиновић, Радмиле Бакочевић, Радмиле Смиљанић и других. Сада своје знање преноси ученицима ШОМО Беране, гдје је ангажована као професорица соло пјевања.

На концерту ће се представити и Наталија Дјаченко, професорица клавира из Украјине.Завршила је специјалну музичку школу за таленте са златном медаљом а потом и Академију умјетности у Харкову – одсјек клавир. Од 2002. године, Наталија Дјаченко ради као професорица клавира у ШОМО у Беранама, а управо са ученицима ове школе овојила је бројне награде у земљи и иностранству.

Пандемија корона вируса затворила је концертне дворане, позоришта и биоскопе, широм свијета. Како је култура један од основних услова човјековог достојанственог постојања, тражимо пут до вас, наше публике, не угрожавајући ваше здравље и поштујући мјере НКТ-а. Испратите концерт и уживајте у својим домовима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *