15/05/2024

Концерт Немање Потпарића и КУД – а „Коло“

У оквиру културног фестивала „Дани умјетности“ синоћ је у сали Центра за културу одржан концерт  под називом „Умјетност покрета и звука“ на којем су наступили мр Немања Потпарић, (хармоника)  и КУД „Коло“.

На програму Потпарића, младог и талентованог хармоникаша из Пљевања нашли су се дјела Баха, Чајковског, Прибилова, Хермоса, као и Александра Николића, Далибора Ђукића итд. Чланови КУД „Коло“ извели су три кореографије: Шумадија, Бугарчица и Ужичко коло. Програм је водила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу.

Вечерас, трећег дана фестивала на програму је  концерт дуо на којем ће наступити Данило Ђокић ( клавир) и Нађа Дабетић (контрабас). Концерт почиње у 19 часова.

Фестивал организује Општина Беране посредством Секретаријата за културу, омладину и односе са НВО, Јавне установе Центар за културу и Полимски музеј, у сарадњи са умјетничком организаторком Нађом Дабетић,  мастер студенткињом  Универзитета у Новом Саду и асистенткињом на Музичкој академији на Цетињу.

Ова манифестација се у нашем граду одржава трећу годину, а има за циљ промоцију културног стваралаштва младих умјетника из Берана.

На фестивалу се представљају и други умјетници из Црне Горе и Србије. Музички извођачи, писци, пјесници, сликари, кроз свој умјетнички рад, знање и искуство дају огроман допринос фестивалу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *