11/10/2022

Концерт у Центру за културу Беране поводом Дана европске сарадње

Поводом обиљежавања Дана европске сарадње 2022. године, Општина Беране у сарадњи са Министарством европских послова, у Центру за културу у Беранама у петак 14. октобра одржаће се концерт КИЦ поп хора, са почетком у 19 часова.

Концертом ће се прославити успјешан завршетак пројекта CO-CLEAN, у оквиру којег је реконструисан и унапријеђен систем гријања у Центру за културу. Пројекат, као и концерт, подржан је кроз Interreg IPA програм прекограничне сарадње Италија – Албанија – Црна Гора 2014-2020.

На репертоару концерта наћи ће се хитови Идола, Здравка Чолића, Оливера Драгојевића, Ђорђа Балашевића, Дарка Рундека, Аббе и многих других популарних извођача из Црне Горе, региона и свијета.

КИЦ поп хор је први поп хор у Црној Гори, а успјешно га води менаџерски тим Снежана Бурзан Вуксановић и Сања Радусиновић под окриљем НВУ Кутак и уз логистичку подршку ЈУ КИЦ Будо Томовић. Хор има око 60 истинских заљубљеника у музику, пјевање и дружење, разних професија и генерација из цијеле Црне Горе. Диригентица КИЦ поп хора је проф. Зоја Ђуровић, магистрица дириговања. Хор је наступао на преко 80 концерата широм Црне Горе, као и на неколико у региону.

Дан европске сарадње обиљежава се сваке године широм Европе крајем септембра и почетком октобра у циљу промоције резултата успјешне регионалне и територијалне сарадње. Црна Гора учествује у 9 програма европске територијалне и прекограничне сарадње, у оквиру којих институције, организације и субјекти из наше земње уз помоћ средстава из фондова ЕУ спроводе пројекте којима се унапређује квалитет живота.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *