17/10/2022

Kонцертом КИЦ поп хора обиљежен Дан европске сарадње у Беранама

У сали Центра за културу у петак је одржан концерт КИЦ поп хора из Подгорице. Концерт је организовало Министарство за европске послове у сарадњи са Општином Беране и ЈУ Центар за културу поводом обиљежавања Дана европске сарадње.

КИЦ поп хор је први хор у Црној Гори који броји 60 чланова и до сада су имали преко 80 концерата широм државе, као и неколико у региону. Успјешно га воде Снежана Вуксановић и Сања Радусиновић, уз подршку НВУ Кутак и КИЦ Будо Томовић. Диригентица хора је професорица Зоја Ђуровић, магистар дириговања. Публика у Беранама имала је прилику да ужива у домаћим и страним, рок и традиционалним пјесмама.

Концертом су обиљежени и успјешни резултати пројекта CO – CLEAN,у оквиру којег је реконструисан систем гријања у Центру за културу, као и још неколико пројеката који су финансирани из фондова Европске уније, а којима је унапријеђен квалитет живота .

„Општина Беране била је партнер на пројекту који се финансирао из фондова ЕУ, чији је циљ побољшање енергетске ефикасности у јавном сектору и у оквиру којег су у октобру и новембру прошле године изведени и завршени радови на инсталацији система гријања у свим просторијама Центра за културу. На тај начин ријешен је вишедеценијски проблем који је неповољно утицао на сам рад установе, посјећеност и успјешну реализацију програмских активности“ – казала је Тамара Кењић, помоћница директора у Центру за културу.

Алексндар Машковић, државни секретар у Министарству за европске послове и национални ИПА координатор истакао је да је Општина Беране један од најбољих показатеља како се успјешно управља фондовима Европске уније, тако да није случајно што се управо у овом граду обиљежава овогодишњи Дан европске сарадње.

Током боравка у Беранама, државни секретар је заједно са шефом Сектора за сарадњу у Делегацији Европске уније у Црној Гори Ингвеом Енгстромом и Вуком Тодоровићем, предсједником Општине Беране, обишао Центар за културу и Спомен – кућу „Војвода Гавро Вуковић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *