03/04/2024

Лазар Мићовић, Бобан Бубања и Амина Хот најбољи на Општинској смотри рецитатора

На  28. Општинској смотри рецитатора, која је одржана јуче у сали Центра за културу, наступило је 25 ученика из седам основних и двије средње школе са подручја беранске општине.

Отварајући ову традиционалну културну манифестацију, Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране  казао је да ако у нешто истински вјерује, то је у младе и образоване људе, пуне ентузијазма и жеље за животом.

„Данас је Свјетски дан особа са аутизмом и Међународни дан дјечје књиге, те све скупа представља сјајну прилику да уживамо у казивању и наступима наше надарене дјеце из свих установа које учествују у програму. Волио бих да Беранама вратимо стари сјај и у Општини Беране ћете увијек имати подршку и ослонац, колико год нам прилике то буду дозвољавале“ – истакао је Тодоровић.

        Трочлани жири у саставу доцент др Милица Мимовић, уредница часописа „Токови“, Раде Јолић и Мартина Ћулафић, професори књижевности изабрали су најбоље у три категорије.

 У категорији најмлађи узраст од I – V разреда основне школе прво мјесто припало је Лазару Мићовићу, ученику ОШ „Вук Караџић“ . Друга  је Стефана Барјактаровић из ОШ „Радомир Митровић“ , а трећа Николија Кораћ, ученица ОШ „Владислав – Рајко Кораћ“ из Штитара.

Бобан Бубања, ученик ОШ „Владислав – Рајко Кораћ“ из Штитара освојио је  прву награду у категорији средњи узраст од VI – IX разреда. Олги Барјактаровић  из ОШ „Радомир Митровић“  припала је друга, а Сташи Пешић, ученици ОШ „Вук Караџић“  трећа награда.

Амина Хот, ученица СМШ „Др Бранко Зоговић“ побједница је овогодишње Општинске смотре рецитатора у категорији средњих школа. Друга је Маша Милићевић, представница Гимназије „Панто Малишић“, док је треће мјесто освојила Самра Личина, ученица СМШ „Др Бранко Зоговић“.

Свим учесницима смотре уручене су дипломе за учешће и  чланске карте Народне библиотеке „Др Радован Лалић“ , док су за најбоље обезбијеђене и вриједне књиге које је уручила Тамара Кењић, директорка Центра за културу. Првопласирани у све три категорије представљаће наш град на  IX Државној смотри рецитатора која ће се одржати у јуну ове године, а чији је домаћин ЈУ Центар за културу Беране.

У ревијалном дијелу програма наступили су Анастасија Аковић, Нина Радуновић, Данило Недовић, Ахмед Балић, Николина Јукић и Мина Јашовић, ученици Школе за основно музичко образовање, Мила Пешић, полазница ЈПУ „Радмила Недић“, Вук Ђуришић, корисник Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју и Дарија Аковић, ученица ОШ Вук Караџић“ која је са Јованом Голубовић, из СМШ „Др Бранко Зоговић“ најављивала такмичаре. Програм је уредила и водила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу који је организатор Општинске смотре рецитатора. Покровитељ манифестације је Општина Беране.                                                                      

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *