27/10/2023

Одржана интерактивна радионица „Дјетињство је најљепша вртешка чуда“

Интерактивна радионица са дјецом под називом „Дјетињство је најљепша вртешка чуда“ одржана је данас у  Народној библиотеци „Др Радован Лалић“.

Радионица је настала из књиге „Вртешка чуда“ коју су крајем 2021. године објавили Милица и Горан Радојичић из Никшића. На промоцијама које су радили са дјецом родила се идеја да направе и ову радионицу како би и књизи омогућили дужи живот и како би продужили дружење са дјецом.

Према ријечима Горана Радојичића кроз ове радионице усјели су  да открију дјечија интересовања, њихов начин размишљања и шта је то што их покреће да буду креативни.

„Оно што смо ми открили токо рада са дјецом је да се дјеца заиста интересују за књижевност и много више него што смо ми мислили.  Данашња радионица је показала колико су наша дјеца активна и заинтересована за неке креативне активности. Обавеза нас одраслих да својим активностима урадимо све како би њихов живот био љепши“ – казао је Радојичић.

Уз захвалност  Центру за културу и Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ на могућности да буду у Беранама и да се друже са дјецом, Радојичић је истакао да су радионице почеле из Никшића и да већ дуги низ година раде овакве и сличне програме по читавој Црној Гори.                                                         

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *