13/09/2019

Oдржана промоција књиге „Информбиро у Црној Гори“ аутора Драгана Радевића

У организацији ЈУ Центар за културу, синоћ је у Полимском музеју одржана промоција књиге „Информбиро у Црној Гори“ аутора Драгана Радевића, новинара и публицисте. Књига у којој се налази 3.999 имена људи који су боравили на Голом отоку, говори о периоду од 1948. године када је дошло до сукоба Тита и Стаљина, па све до 1988. године, када је затворен Голи оток.
Говорећи о књизи, Епископ будимљанско – никшићки Господин Јоаникије је казао да је ово веома сложен проблем и да се може гледати са више страна и личности, али да он ову причу доживљава и са религиозне стране.
– Голи оток има своју религиозну димензију, наравно са различитих нивоа. Прије свега, ови људи који су хапшени и затварани, који су претрпјели такве муке и понижења, нико од њих није промијенио своје осјећање према Русији. То је била просто вјера у Русију и љубав према браћи, нити су ревидирали свој став, нити их је на то неко могао одговорити и задржали су тај понос до краја живота – истакао је Владика Јоаникије.
О књизи „Информбиро у Црној Гори“ говорили су и проф. др Драгомир Кићовић и Горан Киковић, професор историје. Програм је водила Горица Ћулафић, организаторка културно – умјетничких програма у Центру за културу. Присутнима се обратио и Драган Радевић, аутор књиге, истичући да ова књига није написана да би се неко осрамотио, већ да се то зло никада више не понови.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *