10/10/2022

Одржана промоција књиге „Морачки јасновидац“ аутора Перице Ђаковића

У организацији ЈУ Центар за културу Беране, у Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ промовисана је књига „Морачки јасновидац“ – интервјуи за блаженопочившим митрополитом Амфилохијем, новинара Перице Ђаковића из Херцег Новог.
У својој дугој каријери, коју је започео у Радију „Херцег Нови“ прије 40 година , Перица Ђаковић сарађивао је са бројним медијским кућама и добитник је бројних новинарских признања. Књига „Морачки јасновидац“ настала је од интервјуа који су рађени у оквиру емисије у „У жижи“ на херцегновској телевизији „Нови ТВ“ .
Зборник текстова њихових интервјуа излази као осврт на прошло вријеме и на минуле теме, али и као споменар двије годишњице: митрополитових 30 година архипастирске службе на трону Светог Петра Цетињског и 40 година новинарске дјелатности Перице Ђаковића. Биле су то двије одвојене и неупоредиве људске дјелатности, али кад су се среле настајали су незаборавни дијалози. Управо о томе свједоче текстови о којима су на промоцији говорили Будимир Дубак, књижевник, проф.др Саво Марковић, игуман Данило, др Саво Никовић, Дамјан Ћулафић и аутор. Одломке из њиге читала је Ирина Зечевић, а омиљену митрополитову пјесму „Јечам жњела“ отпјевали су Маја Осмајлић и Мишо Ненадовић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *