01/04/2024

Општинска смотра рецитатора сјутра у Центру за културу

          Традиционална културна манифестација, XXVIII Општинска смотра рецитатора, биће одржана у уторак,  02. априла  2024. године у 18 сати  у Центру за културу у Беранама.

          На смотри ће се представити  најбољи рецитатора из основних и средњих школа Општине Беране, који су побиједили  на школским такмичењима. У овом програму који уређује и води Горица Ћулафић, поред рецитатора, у ревијалном дијелу наступиће ученици Школе основног музичког образовања из Берана,  гости из ЈПУ „Радмила Недић“ и Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју. Ову традиционалну културну манифестацију која његује културу говора званично ће отворити Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране.

           Центар за културу као организатор ове манифестације обезбиједио је дипломе за све учеснике,  чланске карте Народне библиотеке „Др Радован Лалић“, а за најбоље пласиране  књиге и дипломе за награђене. Првопласирани такмичари из све три категорије, представљаће  наш град на  IX  Државној смотри рецитатора, коју такође организује берански Центар за културу уз финансијску подршку Општине Беране и Министарства културе и медија Црне Горе.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *