29/04/2024

Основана прва Мрежа киноприказивача Црне Горе

  Прва Мрежа киноприказивача Црне Горе основана је у суботу, 27. априла, у Мојковцу. Оснивачи мреже су Филмски центар Црне Горе и Центар за културу „Ненад Ракочевић“ из Мојковца.

  Оснивачка скупштина Мреже киноприказивача одржана је у Мојковцу у склопу „Конференције за развој биоскопске публике у Црној Гори“. За предсједницу Мреже именована је продуценткиња Ана Лазаревић, док је за потпредсјдницу изабрана Катарина Јовановић. Конференцији су присуствовали директори и програмски радници скоро свих Центара за културу у којима су већ дигитлизоване сале као и они у којима је процес дигитализаије у току, представници Cineplexxa, дистрибутерских кућа, мрежа киноприказивачи из региона.

   У склопу конференције одржани су различити панели – на првом, на коме су учествовали Петар Ковачевић – начелник дирекције за културу и умјетничко стваралаштво у Министарству културе и медија, Александра Божовић – директорица Филмског центра Црне Горе, Зорица Манојловић – директорица Центра за културу Мојковац и Марко Јанкетић – предсједник Скупштине општине Мојковац, разговарало се о дигитализацији биоскопа и развоју публике.

На другој дискусији изнешене су упоредне праксе мрежа киноприказивача из Црне Горе и региона.

  Испред ЈУ Центар за културу Беране конференцији су присуствовале Тамара Кењић, директорка и Маја Лутовац, организаторка културно -умјетничких програма.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *