29/03/2023

Отварање новог дигитализованог биоскопа

Свечано отварање новог дигитализованог биоскопа ЈУ Центар за културу Беране, биће уприличено у понедјељак, 03. 04. 2023. године у 20 часова.

           Овај пројекат финансиран је од стране Филмског центра Црне Горе, Министарства просвјете, науке, културе и спорта и Општине Беране, а реализовао га је Центар за културу Беране, који је добио савремену опшрему вриједну сто хиљада еура. На свечаности ће говорити Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине Беране, Александра Божовић, директорица Филмског центра Црне Горе и Тамара Кењић,  в.д. директорица ЈУ Центар за културу Беране, а модераторка програма је Горица Ћулафић.

        У оквиру свечаности биће приказани краткометражни филмови црногорских аутора: „Умир крви“ и „Пут“ у режији Сенада Шахмановића и филм „Пелоид“ у режији Бојана Стијовића.

        Истог дана ЈУ Центар за културу Беране биће домаћин састанка директора биоскопских приказивача, на којем ће бити потписан Меморандум о сарадњи у области аудиовизуелне културе и приказивачке дјелатности у циљу сарадње и спровођења активности Мреже киноприказивача Црне Горе, а присуствоваће и Бобан Стефановић,предсједник Мреже киноприказивача Србије.

       Већ наредног дана 4. 04. 2023.г. публика у Беранама биће у прилици да види наставак легендарног филма „Муње“, под називом „Муње: Опет“ редитеља Радивоја Раше Андрића, који након  премијерног приказивања у  Београду, стиже и у берански нови дигитализовани биоскоп. Филм ће бити приказан у терминима од 18 и 20 часова, а цијена улазнице је 3 еура.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *