16/10/2019

Отворен VI Међународни фестивал за дјецу „Лимско срце 2019.“

У препуној сали Центра за културу Беране данас је свечано отворен VI Међународни фестивал за дјецу „Лимско срце 2019.“ који ће трајати до петка, 18. октобра. Организатор фестивала је ЈУ Центар за културу под покровитељством Општине Беране.
У име организатора, фестивал је отворила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу која је истакла да је циљ овог фестивала, чије је програме у протеклих пет година видјело 10.000 ученика и предшколаца, његовање позоришне културе и публике, као и едукација, забава и дружење.
На отварању фестивала наступили су Сташа Пешић, ученица ОШ „Вук Караџић“ и побједница Општинске смотре рецитатора у категорији од I – V разреда, Матија Бојовић, ученик Школе за основно музичко образовање, као и малишани ЈПУ „Радмила Недић“ из Берана.
Након отварања,најмлађа беранска публика, њихови родитељи, васпитачи и учитељи имали су прилику да одгледају представу „Доживљаји мачка Тоше“ позоришта из Крагујевца коју су извели глумци Милош Крстовић и Драган Којовић.
Програм Међународног фестивала за дјецу „Лимско срце 2019.“ наставља се у 16 часова када ће популарни дјечији глумац Радојица Станковић, познатији као Шанта Панта, извести представу „Дјечија права и забава“. Представа је рађена по тексту Тоде Николетића, а говори о дјечијим правима, људској пажњи, бонтону и љубави.
Сјутра, са почетком у 10 часова биће изведена представа „Књижевно вече“ драмског студија Центра за културу из Рожаја, а у 14 часова представа „Школа знања“ позоришта Мy Art из Београда.
Трећег, завршног дана фестивала, најмлађој публици представиће се позориште „Дука Јовановић“ из Алексинца са представом „Аутобиографија“ Бранислава Нушића. Фестивал ће затворити представа „Заљубљени витез од Мораче“, позоришта МС из Ниша. Представа је рађена по тексту Велимира Ралевића, познатог беранског дјечијег пјесника.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *