12/04/2024

Отворена изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали“

Изложбу фотографија „Италија какву још нисте упознали“   архитекте Немање Богдановића из Аранђеловца, који је изненада преминуо 2021. године у 34. години живота, синоћ је  у Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“  отворио Ирвин Масличић, уредник ликовних програма у Центру за културу.

 „Фотографије се могу урезати у памћење дубље него покретне слике, зато што јасно представљају исјечак времена, а не ток. Свака непокретна фотографија Немање Богдановића је повлашћени тренутак, претворен у предмет који човјек може задржати и поново погледати. Ове Богдановићеве фотографије су на свом умјетничком путовању по градовима који су Немањи били изабрана одредишта да их посјети и својим мобилним телефоном тренутак претвори у вјечност“ – казао је Масличић.

Уз захвалност Центру за културу и директорки Тамари Кењић на организацији изложбе, Снежана Богдановић, мајка преминулог аутора је истакла да се ради о фотографијама које је Немања направио током десет година путовања по Италији.

„Немања кроз своје фотографије, кроз овековечене лепоте мјеста, људи и догађаја наставља да живи даље. Тако и живе умјетничке фотографије Немање Богдановића, који је прешао тридесет хиљада километара да би нам преставио Италију какву још нисмо упознали“ – нагласила је Богдановић.

Захваљујући Италијанском институту за културу у Београду и Немањиним родитељима изложба фотографија „Италија какву још нисте упознали“ организована је у многим градовима Србије и Црне Горе. У име Центра за културу Беране, Маја Лутовац, организаторка културно – умјетничких програма која је и водила програм казала да је ова установа почаствована што је дио приче која слави несумњиво велики таленат човјека који живи кроз своја дјела.

Изложба ће бити отворена до 3. маја ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *