10/05/2023

Отворена изложба „Ликовни свет“

У Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена заједничка изложба Наташе Божовић, сликарке из Бијелог Поља и Међународна изложба слика младих умјетника „Ликовни свет“ чији је аутор Михаило Лишанин.

Поставку чине награђени радови младих умјетника из 30 држава на Међународним ликовним конкурсима за младе, ревије  „Ликовни свет“ из Цеља у Словенији, а до сада је представљена 302 пута у 36 земаља широм свијета. Аутор изложбе Михаило Лишанин, оснивач је  Умјетничке галерије у Цељу под називом „Путујућа галерија младих – Цеље“, па захваљујући томе што је путујућа, љубитељи ликовне умјетности у Беранама имају прилику  да погледају 40 – так радова од укупно 130.000 који су учествовали на конкурсу који је организовала ова галерија.

 На овој изложби, Наташа Божовић, сликарка из Бијелог Поља представља се са 20 – так слика рађених техником уље на платну. Наташа редовно излаже на манифестацији „Бјелопољско ликовно прољеће“, а од 2007. године направила је низ самосталних изложби широм Црне Горе и Србије.

Отварајући ову изложбу, Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране  изразио је задовољство што се једна оваква изложба организује у нашем граду, јер је  умјетност јединствен облик изражавања, универзалан језик који олакшава комуницирање  међу људима.

„ У отуђеном свијету у каквом данас живимо, ништа нас не може чвршће ујединити од погледа на платно које је осликала млада рука и снажне позитивне емоције која се у нама у том тренутку јавља. Ова умјетничка дјела, која извиру из дубине душе и ослобађају мишљење генија, оживљавају наше личне доживљаје, али истовремено нам омогућавају да окусимо њихову умјетничку љепоту сви заједно вечерас овдје“ – истакао је Тодоровић.

Тамара Кењић, в.д. директорка Центра за културу, који је огранизатор ове изложбе, уручила је  Михаилу Лишанину захвалницу за успјешну сарадњу.

Водитељка програма била је Маја Лутовац, огранизаторка културно – умјетничких програма у Центру за културу.

Изожба ће бити отворена у наредних 14 дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *