03/07/2019

Отворена изложба слика академског сликара Наода Зорића

У Спомен кући „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика академског сликара Наода Зорића. 
Зорић је рођен 1968. године у селу Ђурђевића Тара. Факултет ликовних умјетности ( одсјек сликарство) завршио је на Цетињу, а постдипломске студије у Београду. Његове слике и цртежи налазе се у музејима, галеријама и приватним колекцијама. Учествовао је на многим умјетничким симпозијумима и колонијама у земљи и иностранству. Ово је његова 37. самостална изложба. 
Отварајући изложбу Наода Зорића, Драгослав Шћекић, предсједник Општине Беране, истакао је да је умјетник од дјетинства био загледан у изворно и исконско, упијајући свим својим бићем сурову црногорску љепоту.
„ Више од три деценије Наод пролази замршеним путевима људске душе. Свом својом емотивном снагом обједињује архаично и савремено, пролазно и вјечно. Искрен, аутентичан, доследан. Храбро суочен са митовима о црногорском народу“ – казао је Шћекић, наглашавајући да његово стваралаштво никога не може оставити равнодушним.
Наод Зорић се захвалио Општини Беране и ЈУ Центар за културу што су му омогућили да своје радове излаже у Беранама.
Александра Вељић, уредница културних програма, која је била и водитељка програма, казала је да ће љубитељи ликовне умјетности у Беранама изложбу моћи да погледају у наредна два мјесеца.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *