15/06/2023

Отворена изложба слика „Боје Балкана“

Изложбу слика под називом „Боје Балкана“ коју је приредила академска сликарка Олга Копеина, синоћ је у Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“ отворио Дамјан Ћулафић, потпредсједник Општине Беране.

„Мотиви који се налазе на овим зидовима су  импресије и утисци о Балкану сликарке Олге Копеине.  Негдје остаје за питање што на овим сликама не видимо више сунца. Да ли је то неки осјећај или доживљај општи Балкана или се то само по себи тако наметало у периоду када је она стварала. Све ове слике доминантно представљају  неке пејзаже, неке изводе из наше лијепе природе и готово да смо у свим овим дешавањима и притисцима заборавили колико нам је лијеп Балкан, колико нам је лијепа Црна Гора, а да је требало  управо да дође госпођа из далеке Русије и да нам покаже какву заправо земљу имамо“ – нагласио је Ћулафић.

Олга Копеина је академска сликарка из Санкт Петербурга која већ дуги низ година борави на овим просторима. Слике које су изложене  датирају још од 2007 године па све до данас.  Уз захвалност организатору, ЈУ Центар за културу и бројним посјетиоцима, Копеина је додала да је смисао изложбе да пренесе на платно све оно што доживљава путујући кроз прелијепе крајеве Балкана.

Водитељка програма Маја Лутовац, организаторка културно – умјетничких програма у Центру за културу казала је да ће љубитељи ликовне умјетности изложбу моћи да виде до 5. јула ове године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *