15/10/2019

Oтворена изложба слика Мехмеда – Меља Муратовића

Изложба слика Мехмеда – Меља Муратовића под називом „Од очаја до наде“ отворена је синоћ у Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“. Поставку чине 15 слика рађених техником уље на платну.
Мехмед Муратовић рођен је у селу Трпези код Петњице гдје је завршио основну школу. Средњу умјетничку школу завршио је у Пећи, а Ликовну академију у Приштини. Живи и ради у Мостару. Члан је Удружења ликовних умјетника Босне и Хецеговине. Самосталне изложбе имао је у Њемачкој, Хрватској, БиХ, а током љета излагао је своје радове у родној Пењици и у Рожајама. Учествовао је на двадесетак ликовних колонија хуманитарног карактера.
За слике Муратовића ,магистар сликарства Алдемар Ибрахимовић из Рожаја казао је да се оне тематски баве социјалним и друштвеним темама људи који мијењају своја вјековна огњишта, бјежећи прије свега од ратова и тешког живота, тражећи нови дом, углавном у Западној Европи.
Аутор изложбе захвалио се ЈУ Центар за културу на могућности да своје ликовне радове представи љубитељима ове умјетности у Беранама.
Изложба ће бити отворена у наредних седам дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *