03/07/2024

Отворена изложба слика Радуна Марсенића

У присуству великог броја љубитеља ликовне умјетности синоћ је у Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“ отворена изложба слика Радуна Марсенића – Марса, академског сликара из Берана.

Ово је први у низу програма који ЈУ Центар за културу организује у оквиру овогодишње манифестације „Беранско културно љето“.

Отварајући изложбу, Милун Рмуш, предсједник СО Беране истакао је да је Радун Марсенић умјетник чија дјела говоре сама за себе.

„Његова умјетност истражује дубоке слојеве људског постојања, емоција и мисли, док нас истовремено позива на размишљање и преиспитивање свијета око нас. Кроз своје радове, Радун нам отвара врата ка новим перспективама и омогућава нам да видимо стварност кроз призму његове јединствене визије. Радунов рад препознат је и цијењен како на домаћој, тако и на међународној сцени, а ова изложба је још један корак у његовом умјетничком путовању које је пред нама“ – казао је Рмуш наглашавајући да његова дјела нијесу само визуено импресивна, већ носе и дубоку симболику и поруке.

У свом обраћању присутнима, Радун Марсенић је изразио захвалност Тамари Кењић, директорки Центра за културу и Ирвину Масличићу, уреднику ликовних програма на организацији изложбе.

Програм је водила Маја Лутовац, организаторка културно – умјетничких програма.

Изложба слика Радуна Марсенића може се погледати  до 24. јула, када је на програму отварање изложбе слика са прошлогодишње  XII Међународне умјетничке колоније

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *