06/06/2024

Отворена изложба слика „Симфонија боја“

У Спомен – кући „Војвода Гавро Вуковић“ синоћ је отворена изложба слика под називом „Симфонија боја“. Ауторка изложбе је млада сликарка из Русије, Анастасиа Краснова – Ђукић која већ деценију живи и ствара у Црној Гори. Поставку чине 27 радова и представљају њен најнови опус, јер је већина њих настала у посљедњих годину дана.

„Сликајући посљедњих година у свом атељеу у которском старом граду, Анастасиа је успјела да направи синтезу сликарског искуства које је донијела из надалеко чувене руске школе (Умјетничке академије у Санкт Петербургу) и додатно га обогати са магично инспиративним амбијентом који дарује Бока Которска, стварајући особени ликовни израз“-  казао је на отварању Ирвин Масличић, уредник ликовних програма у Центру за културу.

Бројним љубитељима ликовне умјетности обратила се и ауторка, уз захвалност колективу Центра за културу и директорки Тамари Кењић на организацији ове изложбе.

Према ријечима Маје Лутовац, организаторке културно – умјетничких програма, која је водила програм, изложба ће бити отворена до 1. јула када и званично почиње Беранско културно љето.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *