28/10/2019

Отворена прва самостална изложба скулптура Ине Мартиновић

Прва самостална изложба скулптура академске вајарке Ине Мартиновић отворена је у петак у Галерији Полимског музеја. Млада умјетница из Подгорице представила се љубитељима беранске умјетности са 20 скулптура рађених различитим материјалима.
Ина Мартиновић основне и специјалистичке студије завршила је на Факултету ликовних умјетности на Цетињу. Добитница је награда за изузетан успјех током студија и за најбољег студента током 2014/2105 године на ФЛУ Цетиње. Учествавала је на бројним колективним изложбама и ликовним колонијама.
Поводом Инине прве самосталне изложбе скулптура у Беранама, историчар умјетности проф. др Александар Чиликов написао је: „Изложба Ине Мартиновић налик на неку визуелну оду писаној ријечи, реализована вјештом обрадом камена, метала, дрвета и полиастера, свједочи о ликовном исказу талентованог умјетничког персоналитета од кога црногорска умјетничка култура очекује бројне квалитетне пројекте. У том погледу пожелимо јој више, како сама ауторка у једном есеју наводи, „вајања сопствених мисли“.
Изложбу је отворио Новица Обрадовић, предсједник СО Беране, док је водитељка програма била Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу који је и организатор изложбе.
Сликар Лука Мартиновић, Инин отац, поклонио је двије сериографије Мома Капора Општини Беране и Центру за културу. Поклони су уручени Драгославу Шћекићу, предсједнику Општине Беране и Слободанки Ивановић, директорки ЈУ Центар за културу.
Сви који желе погледати изложбу скулптура Ине Мартиновић, могу то учинити у наредних седам дана.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *