25/08/2023

Пјесникиња Мила Дубак – Зечевић донирала књиге Народним библиотекама у Беранама и Андријевици

Мила Дубак – Зечевић, књижевница и пјесникиња, поклонила је Народној библиотеци „Др Радован Лалић“ у Беранама и Народној библиотеци у Андријевици примјерке књиге „Пешчаник трајања – зборник радова савремених писаца“.

Зборник је штампан недавно у издању Удружења српских књижевника у отаџбини и расејању и Удружења писаца Србије. У зборнику је на 270 страна заступљено преко 50 писаца из Србије и региона који су чланови поменутих удружења. Своје мјесто у овом зборнику нашло је и неколико писаца из Црне Горе. Међу њима и Мила Дубак – Зечевић која је откупила примјерке овог зборника и исте поклонила  библиотекама у Беранама и Андријевици.

Дубак – Зечевић по занимању је дипломирана правница, али поезију пише од дјетињства и до сада је објавила шест збирки пјесама. Учесница је међународних књижевних манифестација и добитница  бројних награда, а њене пјесме заступљене су у великом броју зборника поезије. Чланица је Удружења књижевника Црне Горе, Удружења  српских књижевника у отаџбини и расејању и Удружења писаца Србије. Живи и ради у Беранама.

Тамара Кењић, директорка ЈУ Центар за културу Беране захвалила се пјесникињи Дубак – Зечевић на донираним књигама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *