12/12/2019

Почео X фестивал о људским правима „Убрзај 2019.“

Филмом „Дневник Диане Будисављевић“ у сали Центра за културу, синоћ је почео дводневни X Црногорски фестивал о људским правима „Убрзај 2019.“
Организатор фестивала је Центар за грађанско образовање у сарадњи са Општином Беране и ЈУ Центар за културу. Овај фестивал који се по пети пут одржава у Беранама отворио је Новица Обрадовић, предсједник СО Беране, а у име организатора присутнима се обратио Дамир Никочевић из ЦГО.
Фестивал „Убрзај 2019.“ чији је овогодишњи мото „Деценија вриједних прича“ има за циљ да посредством филма допринесе подизању свијести ког грађана о важности људских права, њихове заштите и унапређења.
Поред Берана, фестивал се одржава у Подгорици и Котору.
Филм „Дневник Диане Будисављевић изазвао је велико интересовање публике. Организатори се надају да ће тако бити и вечерас, када ће у сали Центра за културу бити приказан хрватски филм „Која је ово држава“ чији је редитељ Винко Брешан. Са овим филмом који је на програму од 19 часова завршава се беранско издање фестивала „Убрзај 2019.“ Иначе,три филма са овог фестивала имали су прилику да погледају и ученици Гимназије „Панто Малишић“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *