08/12/2022

Породица покојног Комнена Вујадиновића донирала НБ „Др Радован Лалић“ вриједне књиге

                Значајну и вриједну донацију књига од браће Бранислава-Банета  и Предрага-Пеђе Вујадиновића, ових дана добила је Народна библиотека „Др Радован Лалић“ у Беранама, која дјелује у саставу Центра за културу.

                 Ријеч је о породичној библиотеци, коју су деценијама прикупљали са својим оцем Комненом Вујадиновићем. Комнен Вујадиновић био је један од најеминентнијих спортских и друштвено политичких радника, који је дао значајан допринос у културном и спортском животу Берана. Написао је монографије више фудбалских клубова са сјевера Црне Горе. Аутор је књига: „ Монографија ФК Беране 1920-1995 “ и „Монографија ФК Беране 1920-2010 , поводом 90 година постојања клуба. Написао је и књигу „Беране мој град- Монографија 1912-2012“, која је као и претходне промовисана у Центру за културу у Беранама. Један број  ових монографија биће поклоњен управо фудбалским клубовима о којима је писао.

                Бранислав-Бане  Вујадиновић (који живи у Шпанији) и Предраг-Пеђа Вујадиновић  (који живи у Земуну), жељели су да ову вриједну донацију књига поклоне управо  грађанима Берана и на овај начин су наставили мисију свог оца Комнена, који је увијек давао свој несебичан допринос развоју Берана.

               Након пописа биће објављен и тачан број књига.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *