08/12/2022

Позоришна представа „Човјек висине“

У суботу 10. децембра, у сали Центра за културу у 20.00 часова, биће одиграна позоришна представа “Човјек висине”. Ауторка текста је Ана Ђорђевић, док режију потписује Јана Маричић. Улоге тумаче: Небојша Миловановић и Бојан Жировић. Улаз је бесплатан.

Скуп вриједности којима човек тежи одувијек је, као и он сам, исти. Није млада ни дилема да ли се до тог циља стиже лијевом или десном стазом. Прије сто година, непосредно после Великог рата, једни су непоколебљиво вјеровали у напредак након ужаса, док су другима ратне трауме усадиле опрез, горчину, песимизам. Ни данас не знамо који су боље знали, знамо само да је мир и за једне и за друге кратко трајао. У таквим околностима велике личности малих народа дјелују апсурдно безначајно, историјски непримјетно. Ипак, остају сјећања на њихове идеје, предвиђања, страхове, који се ни по чему не разликују од говора запамћених мислилаца. Зато се ваља подсетити на оно што имамо и оне које смо имали. А њихова запитаност остаће и наша: да ли трајање и опстанак значе разумјети вријеме и промјене, или сачувати изворни тренутак приписујући му вјечност.

Представа се одиграва у организацији Секретаријата за спорт, културу, омладину и сарадњу са НВО општине Беране и Центра за културу Беране. 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *