20/04/2023

„Позоришне чаролије“ – V Смотра драмског стваралаштва за дјецу и младе

          У организацији ЈУ Центар за културу Беране, V Смотра драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“, одржаће се у сриједу, 26. априла 2023. године .

         На овој манифестацији коју ће званично отворити Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране, представљају се драмске секције основних и средњих школа.

        

Свечано отварање планирано је  у 11 часова, а  биће изведена и позоришна представа “Кућица у шумици“, коју на сцену Центра за културу  доносе малишани из ЈПУ „Радмила Недић“ под менторством васпитачица Весне Шћекић, Росе Боричић и Драгане Јанковић.  У термину од  11.30 , ученици ОШ „Доња Ржаница“, одиграће представу “Капетан Џон Пиплфокс“ по тексту Душана Радовића. а менторке су Тања Радуновић, Радосава Ђекић и Бранимирка Кастратовић.

         У термину од 19  часова, 26. априла 2023. године , наступиће ученици Средње медицинске школе „Др Бранко Зоговић“ који ће одиграти представу „Матуранти“ по тексту Зорице Ивановић , а менторка  је  Хајрија Лалевић,  а од 20 сати и ученици Гимназије „Панто Малишић“ изводе  позоришну представу “Извињавамо се, много се извињавамо“ по тексту Милана Рала Николића под менторством Љерке Петковић.

         Након четири одгледане представе стручни жири ће наградити најбољу представу, глумце, партнерску  игру и друго. Модераторка   и уредница  овог програма је Горица Ћулафић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *