05/04/2023

Представа „Анастасија – храбро је говорити о себи

ЈУ Центар за социјални рад за општине Беране, Андријевица и Петњица у сарадњи са Општином Беране и Центром за културу Беране позива вас на представу „Анастасија-храбро је говорити о себи“ у четвртак 06.04.2023.године са почетком у 18 часова у сали Центра за културу Беране.

 Представа је реализована у оквиру пројекта „Проактивно укључивање друштва и појединаца у рад са дјецом и младима у ризику и дјецом и младима са проблемима у понашању кроз формат форум театра“, који су подржале НВУ Стазе са партнерским организацијама, НВУ Дјеца Црне Горе и Удружење Импулс кроз програм „Професионално и правовремено пружање услуга након Цовид-19- ПТСД”, а који се финансира из средстава Европска унија у Црној Гори.

Пројекат се бави важном темом активног укључивања друштва и појединаца у рад са дјецом и младима у ризику, као и дјецом и младима са проблемима у понашању, а усмјерен је на подизање свијести заједнице, професионалаца и шире публике да препознају да циљна група која се представља пројектом има проблем и да није сама по себи проблем.

Циљ представе “Анстасија, храбро је говорити о себи“  је едукација дјеце и младих у заједници, као и професионалаца и осталих чланова заједнице кроз животно представљање проблема дјеце који се налазе испод испољеног социјално неприлагођеног понашања, кршења закона.

Кроз прилагођени облик форум театра (без интеракције са публиком) – личне приче дјеце са проблемима у понашању и конкретизовање апстрактних садржаја вијести о дјеци из новинских чланака те извода из стручних и књижевних текстова, приказани су лични проблеми са којима се суочавају и проблеми њима блиских особа. Кроз више главних ликова у сценама, са циљем разоткривања и утицаја на конкретни проблем, позоришним језиком истичу  и основну структуру – тријаду односа: особа непријатељког понашања; особа која је нападнута, повријеђена, дискриминисана, обесправљена; и особа која је посматрач, пасивно подржава.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *