26/04/2024

Представа „Башта сљезове боје“ ученика ОШ „Доња Ржаница“ најбоља на Смотри драмског стваралаштва

У сали Центра за културу, јуче је одржана VI  Смотра драмског стваралаштва „Позоришне чаролије“. На овој манифестацији представили су се драмске секције ОШ „Радомир Митровић“, ОШ „Доња Ржаница и ОШ „Вук Караџић“ и Гимназије „Панто Малишић“, као и малишани ЈПУ „Радмила Недић“. Смотру  драмског стваралаштва коју је уредила и водила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничког програма, пропратио је велики број ученика, њихових ментора и родитеља. Међу њима био је и Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране.

Тамара Кењић, директорка Центра за културу која је отворила ову манифестацију изразила је задовољство  зато што  „Позоришне чаролије“ из године у годину окупљају  дјецу и младе који  сваки пут одушеве својом креативношћу и талентом.

„Ова манифестација представља драгоцјену прилику да наша дјеца и млади засијају на сцени, да покажу своје вјештине и глумачко умијаће. ЈУ Центар за културу настоји да, кроз низ програма и манифестација, омогући дјеци и младима да буду креатори културно – умјетничких садржаја. Развој аматерског стваралаштва од изузетне важности је  за наш град и нашу установу. Настојимо да омогућимо младима простор, ресурсе и подршку која им је потребна да развију свој креативни потенцијал и постану сигурни, самопоуздани и инспирисани умјетници и појединци“ – казала је Кењић уз захвалност свим учесницима, родитељима и менторима који су допринијели да ова манифестација траје и буде препозната у Беранама.

 Одлуком жирија у којем су били Ирина Зечевић и Васко Драговић, глумци Аматерског позоришта Центра за културу и Кристина Лазаревић, професорка ликовне умјетности, најбоља представа овогодишње Смотре драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“ је „Башта сљезове боје“ коју су извели ученици ОШ „Доња Ржаница“. Њима је припала и награда за најбољи костим. Награду за најбољу женску улогу добила  је Хана Бабић, ученица ОШ „Радомир Митровић“ , а за мушку улогу Ђорђе Радованић, ученик ОШ „Доња Ржаница“ . ОШ „Вук Караџић“ добила је награду  за сценографију.  Њиховој ученици Симеони Шћекић припала је награда за најбољу женску епизодну улогу, док је Огњен Раковић из ОШ „Радомир Митровић“ награђен за најбољу мушку епизодну улогу. Хани Љуци и  и Ђорђију Рачићу из Гимназије „Панто Малишић“ уручена је награда за најбољи глумачки партнерски однос.

ЈУ Центар за културу, као организатор,  за најбоље је  обезбиједила дипломе и књиге, као и статуе Смотре.

Као гости на овој манифестацији наступили су полазници ЈПУ „Радмила Недић“ и Данило Недовић, ученик Школе за основно музичко образовање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *