27/04/2023

Представа ученика СМШ „Др Бранко Зоговић“ најбоља на Смотри драмског стваралаштва

У огранизацији ЈУ Центар за културу, а под покровитељтвом Општине Беране, јуче је одржана  V Смотра драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“.

Смотру је отворио Вуко Тодоровић, предсједник Општине Беране. Он је истакао да се „Позоришне чаролије“ одржавају у циљу афирмације аматерског стваралаштва и позоришне културе, као и његовања и развоја талената, маште и креативности.

„ Увијек ме радује када се у Центру за културу дешавају манифестације које су посвећене дјеци и омладини, а које чине да они активно учествују у културном животу града и креирају га својим талентима. Поред бројних програма које се дешавају у овој установи, позоришних, филмских,  музичких, књижевних, ликовних када се представљају познати умјетници, ови програми у којима учествују дјеца из нашег града имају посебан значај, јер то је и пут и начин да једнога дана неко од њих постане познати умјетник. Зато ће  Општина Беране увијек подржати програме Центра за културу који афирмишу дјецу и младе из овог града као што су Општинска и Државна смотра рецитатора,  Ликовни конкурс за ученике основних школа и Литерарни конкурс за средњошколце“  – казао је Тодоровић.

На Смотри су наступили малишани ЈПУ „Радмила Недић“, ученици ОШ „Доња Ржаница, Гимназије „Панто Малишић“ и СМШ „др Бранко Зоговић“. Обзиром да је манифестација такмичарског карактера, жири у којем су били Марија Иритано и Ирвин Масличић, чланови колектива и Станија Лабудовић, глумица Аматерског позоришта Центра за културу одабрали су најбољу представу, глумце, костиме, сценографију, као и награду за најбољи глумачки партнерски однос.

Најбоља представа овогодишње Смотре драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“ је „Матуранти“ коју су извели ученици СМШ „Др Бранко Зоговић“. Награда за најбољу женску улогу припала је Марији Отовић, ученици СМШ „Др Бранко Зоговић“ , а за мушку улогу Ђорђу Радованићу, ученику ОШ „Доња Ржаница“ . Ова школа добила је награду за најбољи костим, док је награду за сценографију добила  ЈПУ „Радмила Недић“. Давид Обадовић, ученик Гимназије „Панто Малишић“ добио је награду за најбољу мушку епизодну улогу, а Анита Каришик из СМШ „Др Бранко Зоговић“ за женску епизодну улогу. Сари Јоксимовић и Ђорђију Рачићу из Гимназије „Панто Малишић“ уручена је награда за најбољи глумачки партнерски однос.

ЈУ Центар за културу, као организатор,  за учесника је  обезбиједила дипломе и књиге, док  су награђенима припале и статуе Смотре.

На успјешној сарадњи директорима, менторима, родитељима и ученицима захвалила се Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма у Центру за културу, које је уредила и водила и овај  програм. Као гост програма наступио је Данило Недовић, ученик Школе за основно музичко образовање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *