27/02/2023

Пројектом „Прочитај књигу“ бесплатне чланске карте ученицима од I – V разреда

У циљу популаризације читања, формирања раних читалачких навика и развијања љубави према писаној ријечи, ЈУ Центар за културу и Народна библиотека „Др Радован Лалић“ додјељују годишње бесплатне чланске карте ученицима од првог до петог разреда основне школе са подручја општине Беране, који посјете библиотеку.

Иако је све чешћа употреба савремених технологија допринијела маргинализацији библиотека и књига, неоспоран је значај који библиотеке имају у образовном процесу и подстицању и промоцији читања.

Реализацијом овог пројекта под називом „Прочитај књигу“, нашим најмлађим суграђанима указаћемо на значај и улогу библиотеке у њиховом даљем образовању. Упознаћемо их са радом и историјатом наше библиотеке и могућностима које им пружа.

Увођење најмлађих у свијет књига и читања допринијеће развијању писмености, способности комуникације и изражавања мисли у говорном и писаном облику.  У плану је и одржавање тематских радионица и дјечијих програма, који ће пратити интересовања и потребе дјеце.

Пројекат „Прочитај књигу“ трајаће до краја школске 2022/2023 године.

За више информација  можете  се обратити  библиотекарки Марији Иритано у Народној библиотеци  „Др Радован Лалић“ или на телефон  051 / 234-220.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *