21/10/2019

Промовисана књига „Географске одлике и културно – историјско наслеђе Горњег Полимља“

У издању Јавних установа Центар за културу и Полимски музеј надавно је из штампе изашла књига „Географске одлике и културно – историјско наслеђе Горњег Полимља“. Аутори књиге су Дејан Голубовић и Драган Бубања, професори у беранској Гимназији „Панто Малишић“.
Тим поводом у Галерији Полимског музеја у суботу је одржана промоција ове књиге. Виолета Фолић, директорка Полимског музеја, која је уједно и рецезент књиге казала је да простор Горњег Полимља представља интересантно подручје са физичко – географског аспекта и да је као такво било предмет проучавања различитих научника.
„ Полазећи од имена и области проучавања својих претходника, аутори се базирају на основне податке који пружају основну слику о овом крају. У оквиру географских података износе се подаци везани за сам положај Горњег Полимља, име, границе и области простирања, затим се представљају геоморфолошке, климатске и хидролошке одлике овог простора, са релевантним и исцрпним подацима који читаоцу приближавају овај простор“ – истакла је Фолић.
На промоцији су говорили и Ђоко Раичевић, магистар географије и Дамјан Ћулафић, уредник часописа „Токови“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *