24/05/2019

Синоћ завршена IV Смотра драмског аматерског стваралаштва „Позоришне чаролије“

У препуној сали Центра за културу, синоћ је завршена IV Смотра драмског аматерског стваралаштва „Позоришне чаролије“. Током тродневног трајања Смотре 110 ученика основних и средњих школа из Берана играло је на сцени Центра за културу. Одиграно је 9 позоришних представа које је пропратило близу 2000 гледалаца.
Одлуком стручног жирија, који су чинили Велимир Ралевић, Марија Иритано и Александра Вељић, чланови колектива Центра за културу, за најбољу представу у категорији средњих школа проглашена је „Слагање варке на варку“, коју су извели ученици Гимназије „Панто Малишић“. Представа „Знаш ли ти ко је мој тата“, драмске секције ОШ „Радомир Митровић“, најбоља је у категорији основних школа.
Награда за најбољу женску улогу припала је Ирми Кораћ, ученици СМШ „Др Бранко Зоговић“, док је Василије Кораћ из ССШ „Вукадин Вукадиновић, добио награду за најбољу мушку улогу.

За најбољу женску епизодну улогу, награда је уручена Андреи Шћекић, ученици ОШ „Полица“. Алекса Рајовић из ОШ „Радомир Митровић“ добио је награду за најбољу мушку епизодну улогу.
Марко Ралевић и Јован Јанковић добили су награду за најбољи партнерски однос. Најбољи костим имали су чланови драмске секције ОШ „Доња Ржаница“, а награда за сценографију припала је полазницима ЈПУ „Радмила Недић“.

Као гости Смотре наступили су Џејла Алихоџић И Лазар Јокић.
Горица Ћулафић, уредница културних програма у Центру за културу захвалила се директорима, менторима, родитељима и ученицима школа на успјешној сарадњи и најавила сљедећу манифестацију, Општинску смотру рецитатора, која ће бити одржана средином наредног мјесеца.

За награђене, Центар за културу, као организатор Смотре, поред диплома, обезбиједио је и вриједне књиге и статуе. Школе које су учествовале на Смотри, за своје библиотеке, добиле су књигу „Племе Васојевићи“ чији је аутор Радослав Јагош Вешовић.
Покровитељ IV Смотре драмског аматерског стваралаштва „Позоришне чаролије“ била је Општина Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *