19/04/2024

Смотра драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“

          У организацији ЈУ Центар за културу Беране, VI Смотра драмског стваралаштва за дјецу и младе „Позоришне чаролије“, одржаће се у четвртак, 25. априла 2024. године . На овој манифестацији представљају се драмске секције основних и средњих школа из Берана.

           Свечано отварање  је  у 10 часова, а биће изведена и позоришна представа “ Мачак и пијетао “, коју на сцену Центра за културу  доносе малишани из ЈПУ „Радмила Недић“ под менторством Јадранке Рабреновић која је и аутор текста.  У термину од  10.30 часова, ученици ОШ „Вук Караџић“ одиграће представу „Пепељуга“ браће Грим, адаптацију текста урадилe су Златка Емершић и Јелена Раднић која је и ментор. У 12 часова, 25. априла 2024. године , наступиће ученици ОШ „Доња Ржаница“ који ће одиграти представу „Башта сљезове боје“ по тексту Бранка Ћопића. Адаптацију текста и менторство потписују Бранимирка Радојевић, Тања Рaдуновић, Радосава Ђекић и Александра Јованчевић. У 13 часова истог дана на програму је представа ОШ „Радомир Митровић“ под називом „Скривено благо“, рађена по тексту Лазара Бабића, ученика IV разреда ове школе, а менторка је Тијана Бабовић.  Од 20 часова  ученици Гимназије „Панто Малишић“ изводе  позоришну представу “Пресудите молим“ по тексту Љерке Петковић (према идеји Јана Дувендјака и Роџера Берната), а ментори су Љерка Петковић и Марко Радојевић.

         Стручни жири ће наградити најбољу представу, глумце, партнерску игру, костим, сценографију  и друго, а проглашење и додјела награда заказани су  након гимназијске представе у 21 час . Модераторка   и  уредница  овог програма је Горица Ћулафић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *