06/04/2023

Софија, Ана и Маша најбоље на 27. Општинској смотри рецитатора

Софија Пешић, Ана Јањушевић и Маша Милићевић побједнице  су 27. Општинске смотре рецитатора која је одржана јуче у Центру за културу Беране. Они ће представљати наш град на Државној смотри рецитатора која ће се одржати у јуну ове године, а чији је домаћин ЈУ Центар за културу Беране.

Отварајући 27. Општинску смотру рецитатора, Новица Обрадовић, предсједник СО Беране је истакао да се сваки пут са задовољством одазове овој манифестацији на којој се као једино оружје укрштају таленат, такмичарски дух и емоција.

„На свима нама је као друштву, граду, школи, професорима, једнака одговорност, као и на родитељима, да изградимо здраво и сигурно окружење у коме ће дјеца моћи да одрастају срећна, да развијају своје таленте и у коме ће до пуног изражаја доћи њихови квалитети“ – нагласио је Обрадовић.

На смотри је наступило 30 такмичара из 8 основних и 3 средње школе у Беранама који су се такмичили у три категорије.

Софија Пешић, ученица ОШ „Вук Караџић“ побједница је у категорији најмлађи узраст од I – V разреда основне школе. Друго мјесто припало је Калини Станковић из исте школе, док је трећа била Јована Кастратовић, ученица ОШ „Доња Ржаница“.

Ана Јањушевић, ученица ОШ „Вук Караџић“  освојила је  прву награду у категорији средњи узраст од VI – IX разреда. Елми Калач, такође из ОШ „Вук Караџић“  припала је друга, а Даринки Рачић, ученици ОШ „Вукајло Кукаљ“ из Шекулара трећа награда.

Маша Милићевић, ученица Гимназије „Панто Малишић“ освојила је прво мјесто у категорији средњих школа. Друга је Амина Хот, представница СМШ „Др Бранко Зоговић“, док је треће мјесто припало Катарини Јованчевић, ученици Гимназије „Панто Малишић“.

Такмичење је пратио трочлани жири у којем су биле  Маја Додић и Љиљана Булајић, професорице књижевности и Мила Дубак – Зечевић, пјесникиња.

Свим учесницима смотре уручене су дипломе за учешће и  чланске карте Народне библиотеке „Др Радован Лалић“ , док су за најбоље обезбијеђене и вриједне књиге.

У програму који је уредила и водила Горица Ћулафић, уредница културно – умјетничких програма, у ревијалном дијелу наступили су пјесникиња и професорица Бранка Ковачевић,  Милица Зечевић, Данило Надовић, Вук Вукићевић, Василије Фатић, Ђорђе Шћекић и Матеј Стијовић, ученици Школе за основно музичко образовање, Огњен Багаш, полазник ЈПУ „Радмила Недић“ и Милош Ђуришић, корисник Дневног центра за дјецу и омладину са сметњама и тешкоћама у развоју. У водитељском дијелу посла Горици су помагали ученици Дарија Аковић, Лука Вељић и Јована Голубовић.

Организатор 27. Општинске смотре рецитатора је ЈУ Центар за културу, под покровитељством Општине Беране.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *