26/12/2023

Тамара Божовић добитница овогодишње награде „Читалац године“

Тамара Божовић, матуранткиња СМШ „Др Бранко Зоговић“ добитница је награде „Читалац године“ коју већ пету годину за редом додјељује ЈУ Центар за културу и Народна библиотека „Др Радован Лалић“.

Тамара редовно долазни у Народну библиотеку и користи услуге читаонице. Према њеним ријечима ова награда је доказ да се снови остварују.

„Ја од десете године нагињем ка књижевношћу, бавим се поезијом и баш прошле године када сам гледала да организују и добијају диплому за читаоца године, размишљала сам да ли бих и ја једног дана то могла да будем. И онда ове године када су ми саопштили да сам добитница ове награде  била сам јако срећна због тога, јер ми је то био један од снова који се захваљујући Центру за културу и Народној библиотеци и остварио“ – казала је Божовић.

 Уз диплому, организатори су за добитницу признања обезбиједили и вриједне књиге, као и публикације  које су  штампане  у издању Центра за културу, које је уручила Тамара Кењић, директорка ове установе.

Награда „Читалац године“ додјељује се кориснику Народне библиотеке „Др Радован Лалић“ који је прочитао највише књига у једној календарској години.

До сада су ово признање добили Марија Лалић, Драгана Ђурашковић, Марко Вулевић и Марија Секуловић.

Иначе, Народна библиотека „Др Радован Лалић“, као једна од организационих јединица Центра за културу, са великим успјехом обавља своју библиотечку дјелатност и грађанима беранске општине обезбјеђује једнаке услове за образовање и информисање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *